Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ogórki - można je użyć do obiadu lub jako przekąska..
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6099
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1860
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6099
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1860
 
         
         
                Składniki
Ogórki umyć, pokroić w ćwiartki. Rozpuścić sól w zimnej wodzie, zalać ogórki, dodać kilka listków selera i pozostawić na 3 godz. co pewien czas mieszać.
Przygotować słoiki, do każdego włożyć ząbek czosnku i trochę kopru.
Paprykę oczyścić i pokroić w paski, a cebulę w piórka.
Przygotować zalewę. Wodę, ocet, cukier, ziele ang. i curry zagotować. Do gotującej zalewy wsypać paprykę i cebulę. Zagotować 1-2 min. Warzywa wyjąć z zalewy łyżką cedzakową.
Po 3 godz. ogórki odsączyć. Na spód ułożyć warzywa, a następnie ogórki, na wierzch położyć 1-2 listki selera. Zalać zalewą i pasteryzować 6-8 min. Życzę smacznego :)