Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ogórki - można je użyć do obiadu lub jako przekąska..
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 153
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 153
Składniki
Ogórki umyć, pokroić w ćwiartki. Rozpuścić sól w zimnej wodzie, zalać ogórki, dodać kilka listków selera i pozostawić na 3 godz. co pewien czas mieszać.
Przygotować słoiki, do każdego włożyć ząbek czosnku i trochę kopru.
Paprykę oczyścić i pokroić w paski, a cebulę w piórka.
Przygotować zalewę. Wodę, ocet, cukier, ziele ang. i curry zagotować. Do gotującej zalewy wsypać paprykę i cebulę. Zagotować 1-2 min. Warzywa wyjąć z zalewy łyżką cedzakową.
Po 3 godz. ogórki odsączyć. Na spód ułożyć warzywa, a następnie ogórki, na wierzch położyć 1-2 listki selera. Zalać zalewą i pasteryzować 6-8 min. Życzę smacznego :)