Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki kanapkowe do słoików mają słodko-ostry smak. Do ich przygotowania wystarczy niewiele składników!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Składniki
Ogórki umyj i posiekaj na cienkie plasterki, najlepiej z pomocą szatkownicy. Umieść je w misce, zasyp solą i zostaw tak na 2-3 godziny. Ogórki powinny puścić sok. Wtedy go odlej. Cebule posiekaj w piórka i wymieszaj razem z ogórkami w misce.
Ocet, cukier, pieprz i gorczycę zagotuj. Podgrzewaj tak długo aż cukier całkowicie się rozpuści. Układaj w wyparzonych i suchych słoiczkach ogórki, dosyć ciasno. Dodaj koperek - po gałązce albo dwóch. Przygotowaną zalewę odcedź i zalej słoiki, zostawiając 1 centymetr do zakrętki. Mocno zakręć.
Pasteryzuj około 10 minut w gorącej wodzie. Wyciągnij słoiki i przykryj je ręcznikiem. Zostaw je do naturalnego wystudzenia.