Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sposób mojej mamy. Na zdjęciu są jeszcze nieukiszone bo były świeżo robione :)
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3748
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 171
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1285
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3748
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 171
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1285
Składniki
Gdy wkładam ogórki do słoików i zostaną mi duże wyrośnięte sztuki to wtedy je trę na tarce z dużymi oczkami, solę i zostawiam na ok 20 minut. Przekładam ogórki na sitko, żeby je odsączyć z nadmiaru wody. Następnie ogórki przekładam do słoiczków po musztardzie dosyć ściśle, do każdego słoiczka wkładam ząbek czosnku i kawałek kopru, zakręcam i wynoszę do piwnicy. Ja nie przerywam procesu kiszenia, kisną cały czasu. Na zimę mamy idealne ogórki na zupę, których już nie musimy trzeć i szybko możemy ugotować zupkę. Nie podałam ile ma być soli bo wszystko zależy od tego jaką ilością ogórków w danym momencie dysponujemy, ja solę na tzw smak :) Smacznego