Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z przepisu babci
Pyszne, aromatyczne i pożywne risotto z kurczakiem, delikatną nutą świeżej mi...
Odsłon: 126
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 201
Pyszne, aromatyczne i pożywne risotto z kurczakiem, delikatną nutą świeżej mi...
Odsłon: 126
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 201
Składniki
Ogórki zamoczyć w wodzie, dobrze umyć, osuszyć. Słoiki umyć, wyparzyć. Na dno każdego słoika wsypać: ok. pół łyżeczki ziarenek gorczycy, 3 ziarna ziela angielskiego, 4 ziarenka pieprzu , 1 liść laurowy, 1/4 średniej cebuli i kilka plasterków marchewki. Układać ogórki pionowo w słoikach, na wierzch każdego dać 1-2 kwiatostany kopru. lać do garnka 6 szklanek wody, 1 szklankę octu, 5-6 łyżek cukru i 1-1,5 łyżki soli, wymieszać i zagotować. Zalać ogórki zalewą, zakręcić pokrywki. Pasteryzować słoiki w kąpieli wodnej przez ok. 10 minut od zagotowania.