Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie lubię kupować przetworów, dlatego robię je sama. W zimie, kiedy nie ma soczystych i zdrowych warzyw, korzystam z moich domowych przetworów. Ogórki z tego przepisu wychodzą bardzo chrupiące i jędrne – ważne by pilnować podanego czasu pasteryzowania :)
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 155
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37478
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 155
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37478
Składniki
Ogórki myjemy, na dno słoika 0,9 l wkładamy trochę kopru, na niego układamy ogórki. Na ogórki układamy kilka plasterków podgotowanej marchewki, talarki cebulę i resztę przypraw. Zalewamy zwykłą wodą z kranu. Słoiki pasteryzujemy 6 minut od momentu zagotowania. Wyjmujemy z wody, odwracamy do góry dnem i czekamy aż wystygną (ja je zostawiam tak na noc).