Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie lubię kupować przetworów, dlatego robię je sama. W zimie, kiedy nie ma soczystych i zdrowych warzyw, korzystam z moich domowych przetworów. Ogórki z tego przepisu wychodzą bardzo chrupiące i jędrne – ważne by pilnować podanego czasu pasteryzowania :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5763
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1219
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12406
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5219
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5763
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1219
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12406
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5219
Składniki
Ogórki myjemy, na dno słoika 0,9 l wkładamy trochę kopru, na niego układamy ogórki. Na ogórki układamy kilka plasterków podgotowanej marchewki, talarki cebulę i resztę przypraw. Zalewamy zwykłą wodą z kranu. Słoiki pasteryzujemy 6 minut od momentu zagotowania. Wyjmujemy z wody, odwracamy do góry dnem i czekamy aż wystygną (ja je zostawiam tak na noc).