Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są przepyszne, z przepisu mojej mamy.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1633
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17866
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1633
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17866
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Składniki
Ogórki umyć ułożyć w słojach, dodać koper, grubo strugany korzeń chrzanu, ząbek czosnku i gorczycę.
Z wody i przypraw przygotować zalewę, zagotować - dodać ocet. Zalać ogórki. Słoje wstawić do kotła z gorącą wodą, po zagotowaniu wody kocioł odstawić i pozostawić pod przykryciem 10 minut . Po zakończeniu pasteryzacji słoje wyjąć.