Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są przepyszne, z przepisu mojej mamy.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1950
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421257
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2002
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1950
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421257
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2002
Składniki
Ogórki umyć ułożyć w słojach, dodać koper, grubo strugany korzeń chrzanu, ząbek czosnku i gorczycę.
Z wody i przypraw przygotować zalewę, zagotować - dodać ocet. Zalać ogórki. Słoje wstawić do kotła z gorącą wodą, po zagotowaniu wody kocioł odstawić i pozostawić pod przykryciem 10 minut . Po zakończeniu pasteryzacji słoje wyjąć.