Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki konserwowe tanie i proste w przygotowaniu to doskonały dodatek do kanapek i obiadu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 982
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 836
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12602
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 982
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 836
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12602
Składniki
Marchew oczyszczamy i kroimy w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w plastry lub pół plastry. Do każdego słoika kładziemy: ziele angielskie, czosnek, pieprz, gorczycę, 1-2 plastry cebuli i 5-6 plastrów marchwi.Następnie w słoikach układamy ogórki. Do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy sól i cukier zagotowujemy. Przygotowaną zalewą napełniamy słoiki z ogórkami i zakręcamy. Pasteryzujemy 5-7 min w zależności od wielkości słoików, wyjmujemy z wody i odstawiamy do góry dniem.