Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki konserwowe tanie i proste w przygotowaniu to doskonały dodatek do kanapek i obiadu.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2068
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17935
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1957
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2068
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17935
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1957
Składniki
Marchew oczyszczamy i kroimy w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w plastry lub pół plastry. Do każdego słoika kładziemy: ziele angielskie, czosnek, pieprz, gorczycę, 1-2 plastry cebuli i 5-6 plastrów marchwi.Następnie w słoikach układamy ogórki. Do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy sól i cukier zagotowujemy. Przygotowaną zalewą napełniamy słoiki z ogórkami i zakręcamy. Pasteryzujemy 5-7 min w zależności od wielkości słoików, wyjmujemy z wody i odstawiamy do góry dniem.