Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki konserwowe klasyk na zimę
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 359
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11151
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3873
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1336
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 359
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11151
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3873
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1336
Składniki
Do umytych słoików na dno daję liść laurowy ziele angielskie ,pieprz w ziarnach i gorczycę, chrzan układam umyte ogórki.
! litr wody gotuję z octem cukrem i solą na dużą ilość ogórków ilość zalewy robię większą ,gorącą zalewa zalewam ogórki w słoikach i pasteryzuję na mokro 10 minut ,po wyjęciu odwracam do góry dnem do całkowitego ostygnięcia