Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki konserwowe

Ogórki  konserwowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 444

Dodano:

Odsłon: 3720

Ogórki konserwowe klasyk na zimę

Składniki

  • woda 1 litr
  • cukier 5 łyżek
  • sól do przetworów 1 łyżka
  • ocet 2/3 szkl
  • liście laurowe
  • ziarna ziela angielskiego
  • ziarna pieprzu
  • czosnek ząbek do każdego słoika
  • korzeń chrzanu
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ogórki konserwowe

Przygotowanie

  1. Do umytych słoików na dno daję liść laurowy ziele angielskie ,pieprz w ziarnach i gorczycę, chrzan układam umyte ogórki.

  2. ! litr wody gotuję z octem cukrem i solą na dużą ilość ogórków ilość zalewy robię większą ,gorącą zalewa zalewam ogórki w słoikach i pasteryzuję na mokro 10 minut ,po wyjęciu odwracam do góry dnem do całkowitego ostygnięcia

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń