Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki konserwowe klasyk na zimę
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 53
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 122
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 41
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 53
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 122
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 41
Składniki
Do umytych słoików na dno daję liść laurowy ziele angielskie ,pieprz w ziarnach i gorczycę, chrzan układam umyte ogórki.
! litr wody gotuję z octem cukrem i solą na dużą ilość ogórków ilość zalewy robię większą ,gorącą zalewa zalewam ogórki w słoikach i pasteryzuję na mokro 10 minut ,po wyjęciu odwracam do góry dnem do całkowitego ostygnięcia