Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki konserwowe klasyk na zimę
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2322
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3352
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1411
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2148
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2322
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3352
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1411
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2148
Składniki
Do umytych słoików na dno daję liść laurowy ziele angielskie ,pieprz w ziarnach i gorczycę, chrzan układam umyte ogórki.
! litr wody gotuję z octem cukrem i solą na dużą ilość ogórków ilość zalewy robię większą ,gorącą zalewa zalewam ogórki w słoikach i pasteryzuję na mokro 10 minut ,po wyjęciu odwracam do góry dnem do całkowitego ostygnięcia