Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , chrupiące i aromatyczne ogórki konserwowe. Przepis banalnie prosty wystarczy ze mamy świeże jędrne ogórki. Polecam
garnek, słoiki, nóż, łyżka, szklanka,
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5800
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5800
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
Ogórki myjemy i osuszyć. Do czystych , wymytych słoików na spód wkładamy przyprawy, gałązki kopru oraz plasterki obranej marchewki, następnie ciasno układamy ogórki. Przygotowanie zalewy; Do garnka wlewamy wodę , dodajemy liście laurowe , ziarenka pieprzu i ziarenka ziela angielskiego , doprowadzamy do zagotowania ,dodajemy sól oraz cukier, gdy zalewa się zagotuje wyłączamy i po chwili dodajemy ocet. Zalewę całkowicie studzimy. Słoiki z ogórkami zalewamy wystudzoną zalewą, dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy w garnku wyłożonym ściereczkami przez ok. 10-12 minut, od czasu zagotowania wody. Smacznego
Przygotowanie ogórków.
Ogórki gotowe.