Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , chrupiące i aromatyczne ogórki konserwowe. Przepis banalnie prosty wystarczy ze mamy świeże jędrne ogórki. Polecam
garnek, słoiki, nóż, łyżka, szklanka,
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Ogórki myjemy i osuszyć. Do czystych , wymytych słoików na spód wkładamy przyprawy, gałązki kopru oraz plasterki obranej marchewki, następnie ciasno układamy ogórki. Przygotowanie zalewy; Do garnka wlewamy wodę , dodajemy liście laurowe , ziarenka pieprzu i ziarenka ziela angielskiego , doprowadzamy do zagotowania ,dodajemy sól oraz cukier, gdy zalewa się zagotuje wyłączamy i po chwili dodajemy ocet. Zalewę całkowicie studzimy. Słoiki z ogórkami zalewamy wystudzoną zalewą, dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy w garnku wyłożonym ściereczkami przez ok. 10-12 minut, od czasu zagotowania wody. Smacznego
Przygotowanie ogórków.
Ogórki gotowe.