Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , chrupiące i aromatyczne ogórki konserwowe. Przepis banalnie prosty wystarczy ze mamy świeże jędrne ogórki. Polecam
garnek, słoiki, nóż, łyżka, szklanka,
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 135
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1613
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 361
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 135
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1613
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 361
Składniki
Ogórki myjemy i osuszyć. Do czystych , wymytych słoików na spód wkładamy przyprawy, gałązki kopru oraz plasterki obranej marchewki, następnie ciasno układamy ogórki. Przygotowanie zalewy; Do garnka wlewamy wodę , dodajemy liście laurowe , ziarenka pieprzu i ziarenka ziela angielskiego , doprowadzamy do zagotowania ,dodajemy sól oraz cukier, gdy zalewa się zagotuje wyłączamy i po chwili dodajemy ocet. Zalewę całkowicie studzimy. Słoiki z ogórkami zalewamy wystudzoną zalewą, dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy w garnku wyłożonym ściereczkami przez ok. 10-12 minut, od czasu zagotowania wody. Smacznego
Przygotowanie ogórków.
Ogórki gotowe.