Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi ogórki na ostro - słodko to zapraszam do zapoznania się z przepisem gdzie z wielką przyjemnością zostawiam wam link do przepisu
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Wszystkie ogórki umyć w zimnej wodzie a następnie osuszyć i pokroić w plastry po 3 centymetry, posolić i zostawić na 2 godziny do czasu puszczenia soków z ogórków
Gdy pojawi się sok odlać go i wtedy dodać ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz papryki i pieprz CAYENNE, zalać gorącym olejem wymieszać a następnie wlać ugotowaną zalewę, wymieszać i pozostawić na 6 - 10 godzin. Po wyznaczonym czasie przełożyć do słoików zalać zalewą z ogórków, szczelnie zakręcić nie pasteryzować
Przygotowane wstawić do zimnej piwnicy lub do ciemnego zimnego pomieszczenia, można również przechowywać w lodówce