Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi ogórki na ostro - słodko to zapraszam do zapoznania się z przepisem gdzie z wielką przyjemnością zostawiam wam link do przepisu
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 487
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 150
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 193
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 487
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 150
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 193
Składniki
Wszystkie ogórki umyć w zimnej wodzie a następnie osuszyć i pokroić w plastry po 3 centymetry, posolić i zostawić na 2 godziny do czasu puszczenia soków z ogórków
Gdy pojawi się sok odlać go i wtedy dodać ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz papryki i pieprz CAYENNE, zalać gorącym olejem wymieszać a następnie wlać ugotowaną zalewę, wymieszać i pozostawić na 6 - 10 godzin. Po wyznaczonym czasie przełożyć do słoików zalać zalewą z ogórków, szczelnie zakręcić nie pasteryzować
Przygotowane wstawić do zimnej piwnicy lub do ciemnego zimnego pomieszczenia, można również przechowywać w lodówce