Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis moje Babci na smaczne i chrupiące ogórki.
Coś mocnego zawsze się przydaje w domu nawet wtedy gdy nie mamy imprezy. Te p...
Odsłon: 15
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 15
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 60
Większość z nas uwielbia ciasta z kruszonką, dzięki niej każde ciasto i deser...
Odsłon: 113
Bardzo prosty przepis na zakręcane drożdżówki z budyniem.Miękkie ,puszyste i...
Odsłon: 156
Coś mocnego zawsze się przydaje w domu nawet wtedy gdy nie mamy imprezy. Te p...
Odsłon: 15
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 15
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 60
Większość z nas uwielbia ciasta z kruszonką, dzięki niej każde ciasto i deser...
Odsłon: 113
Bardzo prosty przepis na zakręcane drożdżówki z budyniem.Miękkie ,puszyste i...
Odsłon: 156
Składniki
Wykonanie: Młode ogórki bez żadnych uszkodzeń dokładnie umyć i włożyć do zimnej wody na 2-3 godziny. Po czym ustawić w dokładnie wymytych i wyparzonych słoikach. Do każdego słoika włożyć po kawałku chrzanu, gałązkę kopru, obrany czosnek i nasiona gorczycy. Zagotować wodę z solą i gorącą zalać ogórki, szczelnie zamknąć. Po 3-5 dniach ogórki można poddać pasteryzacji przez 10-15 minut w temperaturze 80 stopni, nie ukwaszą się wtedy zbyt mocno, a zarazem zachowają jędrność i jednakowy smak przez całą zimę.