Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne ogórki kwaszone. Zalewa tradycyjna z chrzanem, czosnkiem, kwiatem kopru i kilkoma ziarenkami kolendry.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 31
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2056
Polecam.
Odsłon: 413
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 622
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1973
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 31
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2056
Polecam.
Odsłon: 413
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 622
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1973
Składniki
Składniki na zalewę gotujemy, odstawiamy. Słoiki i pokrywki myjemy, wyparzamy. Czosnek obieramy. Ogórki płuczemy, układamy ciasno w słoiczkach. Do każdego słoika dodajemy po jednym ząbku czosnku, kwiecie kopru, kawałku chrzanu, dosypujemy 3-5 ziarenek kolendry. Słoiczki zalewamy zalewą, zwracając przy tym uwagę na ogórki- muszą być całe zanurzone, inaczej się zepsują. Słoiki mocno zakręcamy i odstawiamy na bok. Po upływie ok. 12 godzin sprawdzamy czy pokrywki nie popuściły, jeśli tak to dokręcamy. Gotowe przetwory odstawiamy do zacienionego miejsca.