Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne ogórki kwaszone. Zalewa tradycyjna z chrzanem, czosnkiem, kwiatem kopru i kilkoma ziarenkami kolendry.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 701
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6105
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 701
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6105
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Składniki
Składniki na zalewę gotujemy, odstawiamy. Słoiki i pokrywki myjemy, wyparzamy. Czosnek obieramy. Ogórki płuczemy, układamy ciasno w słoiczkach. Do każdego słoika dodajemy po jednym ząbku czosnku, kwiecie kopru, kawałku chrzanu, dosypujemy 3-5 ziarenek kolendry. Słoiczki zalewamy zalewą, zwracając przy tym uwagę na ogórki- muszą być całe zanurzone, inaczej się zepsują. Słoiki mocno zakręcamy i odstawiamy na bok. Po upływie ok. 12 godzin sprawdzamy czy pokrywki nie popuściły, jeśli tak to dokręcamy. Gotowe przetwory odstawiamy do zacienionego miejsca.