Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy przepis jest inny - poznaj mój.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Ogórki dokładnie umyć. Chrzan i czosnek obrać. Z kopru urwać części z nasionkami. Układać ogórki w dużym glinianym garnku, przekładając chrzanem pokrojonym w słupki i czosnkiem. Zalać letnią osoloną wodą (woda musi zakrywać ogórki), na górze ułożyć wiązkę kopru i liście chrzanu. Garnek przykryć ściereczką. Po 2-3 dniach można jeść. SMACZNEGO!