Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki małosolne to sietny dodatek do obiadu.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 105
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3343
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 105
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3343
Składniki
Do wody dodajemy sól i dokładnie mieszamy. Ogórki dobrze szorujemy. Czosnek i chrzan obieramy i dzielimy na mniejsze części. Na dnie glinianego garnka układamy koper, kilka ząbków czosnku, liść laurowy, liść chrzanu i kawałki chrzanu. Układamy ogórki. Układamy warstwami, aż do zapełnienia glinianego garnka. Garnek przykrywamy mniejszą niż jego obwód pokrywką i przykładamy coś ciężkiego. Odstawiamy na 2-3 dni, aż ogórki nabiorą swojego smaku. Smacznego ;)