Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki małosolne to sietny dodatek do obiadu.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 789
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425093
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10719
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 789
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425093
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10719
Składniki
Do wody dodajemy sól i dokładnie mieszamy. Ogórki dobrze szorujemy. Czosnek i chrzan obieramy i dzielimy na mniejsze części. Na dnie glinianego garnka układamy koper, kilka ząbków czosnku, liść laurowy, liść chrzanu i kawałki chrzanu. Układamy ogórki. Układamy warstwami, aż do zapełnienia glinianego garnka. Garnek przykrywamy mniejszą niż jego obwód pokrywką i przykładamy coś ciężkiego. Odstawiamy na 2-3 dni, aż ogórki nabiorą swojego smaku. Smacznego ;)