Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki małosolne to sietny dodatek do obiadu.
Do wody dodajemy sól i dokładnie mieszamy.
Ogórki dobrze szorujemy.
Czosnek i chrzan obieramy i dzielimy na mniejsze części.
Na dnie glinianego garnka układamy koper, kilka ząbków czosnku, liść laurowy, liść chrzanu i kawałki chrzanu. Układamy ogórki.
Układamy warstwami, aż do zapełnienia glinianego garnka.
Garnek przykrywamy mniejszą niż jego obwód pokrywką i przykładamy coś ciężkiego.
Odstawiamy na 2-3 dni, aż ogórki nabiorą swojego smaku.
Smacznego ;)
Drób jest najczęściej wykorzystywanym mięsem w naszych kuchniach. Dlatego też...
Odsłon: 2368
Zupa ogórkowa jest klasykiem na polskich stołach. Przede wszystkim jest uwiel...
Odsłon: 1006
Dziczyzna jest uważana za jedno z najzdrowszych mięs. Jest przede wszystkim n...
Odsłon: 75
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 33
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 17
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 313
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 440
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 134
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 33
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 17
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 313
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 440
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 134
Składniki
Do wody dodajemy sól i dokładnie mieszamy. Ogórki dobrze szorujemy. Czosnek i chrzan obieramy i dzielimy na mniejsze części. Na dnie glinianego garnka układamy koper, kilka ząbków czosnku, liść laurowy, liść chrzanu i kawałki chrzanu. Układamy ogórki. Układamy warstwami, aż do zapełnienia glinianego garnka. Garnek przykrywamy mniejszą niż jego obwód pokrywką i przykładamy coś ciężkiego. Odstawiamy na 2-3 dni, aż ogórki nabiorą swojego smaku. Smacznego ;)
Przepisy Przetwory
Przetwory
Pasztecik drobiowy w słoiku - wakacyjna / domowa konserwa
Przetwory
Pasta z kiszonych papryczek chili
Przetwory
OGÓRKI ( PIKLE ) Z CHILLI
Przetwory
Ogórki konserwowe (ogórki w occie)
Pasztecik drobiowy w słoiku - wakacyjna / domowa konserwa
Pasztecik drobiowy zrobiony w domu jest o niebo lepszy od tego sklepowego. W...
Odsłon: 69
Pasta z kiszonych papryczek chili
Pasta z kiszonych papryczkek chili, pozbawionych gniazd nasiennych, jest dosy...
Odsłon: 47