Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki małosolne to sietny dodatek do obiadu.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 944
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23096
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15517
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 944
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23096
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15517
Składniki
Do wody dodajemy sól i dokładnie mieszamy. Ogórki dobrze szorujemy. Czosnek i chrzan obieramy i dzielimy na mniejsze części. Na dnie glinianego garnka układamy koper, kilka ząbków czosnku, liść laurowy, liść chrzanu i kawałki chrzanu. Układamy ogórki. Układamy warstwami, aż do zapełnienia glinianego garnka. Garnek przykrywamy mniejszą niż jego obwód pokrywką i przykładamy coś ciężkiego. Odstawiamy na 2-3 dni, aż ogórki nabiorą swojego smaku. Smacznego ;)