Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i chrupiące ogórki małosolne gotowe do jedzenia po dwóch dniach, takie ogórki to pyszna i zdrowa przekąska .
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6625
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4550
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327016
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6625
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4550
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327016
Składniki
Słoiki myjemy, do czystych wkładamy na dno chrzan, koper, czosnek, gorczycę, liście, ziele oraz liście wiśni, następnie dość ciasno, układamy ogórki w słoju .
Wodę zagotowujemy z solą, dokładnie mieszamy i ciepłą zalewamy ogórki i szczelnie zamykamy. Ogórki odstawić w chłodne i ciemne miejsce. Za około 2-3 ogórki będą gotowe do spożycia. Każdy następny dzień będzie powodował przemianę ogórków małosolnych w bardziej kiszone .