Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i chrupiące ogórki małosolne gotowe do jedzenia po dwóch dniach, takie ogórki to pyszna i zdrowa przekąska .
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Słoiki myjemy, do czystych wkładamy na dno chrzan, koper, czosnek, gorczycę, liście, ziele oraz liście wiśni, następnie dość ciasno, układamy ogórki w słoju .
Wodę zagotowujemy z solą, dokładnie mieszamy i ciepłą zalewamy ogórki i szczelnie zamykamy. Ogórki odstawić w chłodne i ciemne miejsce. Za około 2-3 ogórki będą gotowe do spożycia. Każdy następny dzień będzie powodował przemianę ogórków małosolnych w bardziej kiszone .