Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i chrupiące ogórki małosolne gotowe do jedzenia po dwóch dniach, takie ogórki to pyszna i zdrowa przekąska .
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 178
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 320
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 837
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 178
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 320
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 837
Składniki
Słoiki myjemy, do czystych wkładamy na dno chrzan, koper, czosnek, gorczycę, liście, ziele oraz liście wiśni, następnie dość ciasno, układamy ogórki w słoju .
Wodę zagotowujemy z solą, dokładnie mieszamy i ciepłą zalewamy ogórki i szczelnie zamykamy. Ogórki odstawić w chłodne i ciemne miejsce. Za około 2-3 ogórki będą gotowe do spożycia. Każdy następny dzień będzie powodował przemianę ogórków małosolnych w bardziej kiszone .