Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i chrupiące ogórki małosolne gotowe do jedzenia po dwóch dniach, takie ogórki to pyszna i zdrowa przekąska .
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 832
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 668
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5759
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 591
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4825
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1038
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 832
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 668
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5759
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 591
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4825
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1038
Składniki
Słoiki myjemy, do czystych wkładamy na dno chrzan, koper, czosnek, gorczycę, liście, ziele oraz liście wiśni, następnie dość ciasno, układamy ogórki w słoju .
Wodę zagotowujemy z solą, dokładnie mieszamy i ciepłą zalewamy ogórki i szczelnie zamykamy. Ogórki odstawić w chłodne i ciemne miejsce. Za około 2-3 ogórki będą gotowe do spożycia. Każdy następny dzień będzie powodował przemianę ogórków małosolnych w bardziej kiszone .