Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i chrupiące ogórki małosolne gotowe do jedzenia po dwóch dniach, takie ogórki to pyszna i zdrowa przekąska .
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9144
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1876
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3917
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 310
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 191
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 198
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9144
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1876
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3917
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 310
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 191
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 198
Składniki
Słoiki myjemy, do czystych wkładamy na dno chrzan, koper, czosnek, gorczycę, liście, ziele oraz liście wiśni, następnie dość ciasno, układamy ogórki w słoju .
Wodę zagotowujemy z solą, dokładnie mieszamy i ciepłą zalewamy ogórki i szczelnie zamykamy. Ogórki odstawić w chłodne i ciemne miejsce. Za około 2-3 ogórki będą gotowe do spożycia. Każdy następny dzień będzie powodował przemianę ogórków małosolnych w bardziej kiszone .