Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solenie ogórków tym sposobem jest prostsze, niż mogłoby się wydawać. Oprócz ogórków, przypraw i soli, potrzebny jest mocny foliowy worek, np. taki na mrożonki o pojemności ok 4 litrów. Po dobie leżakowania już można chrupać pyszne ogóreczki małosolne. Smakują zupełnie jak te robione tradycyjnie w zalewie, ale zachowują piękny zielony kolor i są bardzo aromatyczne. Lubicie małosolne? Koniecznie zróbcie!
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15007
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1212
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1331
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 208
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15007
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1212
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1331
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 208
Składniki
Ogórki umyć, zalać zimną wodą i pozostawić na ok. godzinę. Następnie wyjąć z wody, osuszyć papierową serwetą, obciąć piętki. Chrzan i czosnek obrać, chrzan pokroić w słupki, czosnek w plasterki. Przyprawy i sól wymieszać. Koper przekroić na kilka kawałków. Ogórki włożyć do worka, dodać liście i koper, zasypać mieszanką przypraw, potrząsnąć, żeby przyprawy się rozsypały po ogórkach. Worek ścisnąć, żeby wyszło powietrze, związać lub nałożyć klips. Włożyć do lodówki na 4 godziny, następnie wyjąć i pozostawić w temperaturze pokojowej na 20 godzin. Po tym czasie ogórki są gotowe do jedzenia. Można przełożyć je do słoika i przechowywać w lodówce. Smacznego!