Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solenie ogórków tym sposobem jest prostsze, niż mogłoby się wydawać. Oprócz ogórków, przypraw i soli, potrzebny jest mocny foliowy worek, np. taki na mrożonki o pojemności ok 4 litrów. Po dobie leżakowania już można chrupać pyszne ogóreczki małosolne. Smakują zupełnie jak te robione tradycyjnie w zalewie, ale zachowują piękny zielony kolor i są bardzo aromatyczne. Lubicie małosolne? Koniecznie zróbcie!
Ogórki umyć, zalać zimną wodą i pozostawić na ok. godzinę. Następnie wyjąć z wody, osuszyć papierową serwetą, obciąć piętki.
Chrzan i czosnek obrać, chrzan pokroić w słupki, czosnek w plasterki. Przyprawy i sól wymieszać. Koper przekroić na kilka kawałków.
Ogórki włożyć do worka, dodać liście i koper, zasypać mieszanką przypraw, potrząsnąć, żeby przyprawy się rozsypały po ogórkach.
Worek ścisnąć, żeby wyszło powietrze, związać lub nałożyć klips. Włożyć do lodówki na 4 godziny, następnie wyjąć i pozostawić w temperaturze pokojowej na 20 godzin. Po tym czasie ogórki są gotowe do jedzenia. Można przełożyć je do słoika i przechowywać w lodówce.
Smacznego!
przepyszne ogórki małosolne na które przepis dostałam od koleżanki z pracy Po...
Odsłon: 26426
Chodziły już za mną takie ogóreczki,wiem,że teraz to sama chemia...ale co tam...
Odsłon: 3709
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 59
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 48
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 98
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 43
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 59
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 48
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 98
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 43
Składniki
Ogórki umyć, zalać zimną wodą i pozostawić na ok. godzinę. Następnie wyjąć z wody, osuszyć papierową serwetą, obciąć piętki. Chrzan i czosnek obrać, chrzan pokroić w słupki, czosnek w plasterki. Przyprawy i sól wymieszać. Koper przekroić na kilka kawałków. Ogórki włożyć do worka, dodać liście i koper, zasypać mieszanką przypraw, potrząsnąć, żeby przyprawy się rozsypały po ogórkach. Worek ścisnąć, żeby wyszło powietrze, związać lub nałożyć klips. Włożyć do lodówki na 4 godziny, następnie wyjąć i pozostawić w temperaturze pokojowej na 20 godzin. Po tym czasie ogórki są gotowe do jedzenia. Można przełożyć je do słoika i przechowywać w lodówce. Smacznego!
Przepisy Przetwory
Przetwory
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Przetwory
Rabarbarowy curd
Przetwory
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Przetwory
Mielonka z boczku i szynki.
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Wędzenie jest jednym z najstarszych sposobów utrwalania produktów spożywczyc...
Odsłon: 61
Rabarbarowy curd
Popularny lemon curd to tradycyjny angielski przysmak, którego nikomu nie trz...
Odsłon: 285