Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche ogóreczki, w sam raz do obiadu lub do kanapki. Z podanej porcji wyszło mi 6 litrowych słoiczków.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5614
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 76
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 495
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5614
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 76
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 495
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Składniki
Ogórki dokładnie umyć, bez obierania ze skórki pokroić w ósemki, paprykę obrać z gniazd nasiennych, pokroić w paseczki, cebulę pokroić na plasterki. Do każdego słoiczka powrzucać w/w przyprawy, poukładać ogórki i poprzekładać niewielką ilością papryki i cebulki. Składniki zalewy zagotować i wymieszać, gorącą zalać do pełna słoiczki, pasteryzować około 10 minut od zagotowania. Wyjąć z garnka i wystudzić w normalnej pozycji.