Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche ogóreczki, w sam raz do obiadu lub do kanapki. Z podanej porcji wyszło mi 6 litrowych słoiczków.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34877
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15809
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34877
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15809
Składniki
Ogórki dokładnie umyć, bez obierania ze skórki pokroić w ósemki, paprykę obrać z gniazd nasiennych, pokroić w paseczki, cebulę pokroić na plasterki. Do każdego słoiczka powrzucać w/w przyprawy, poukładać ogórki i poprzekładać niewielką ilością papryki i cebulki. Składniki zalewy zagotować i wymieszać, gorącą zalać do pełna słoiczki, pasteryzować około 10 minut od zagotowania. Wyjąć z garnka i wystudzić w normalnej pozycji.