Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche ogóreczki, w sam raz do obiadu lub do kanapki. Z podanej porcji wyszło mi 6 litrowych słoiczków.
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 252
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25613
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 252
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25613
Składniki
Ogórki dokładnie umyć, bez obierania ze skórki pokroić w ósemki, paprykę obrać z gniazd nasiennych, pokroić w paseczki, cebulę pokroić na plasterki. Do każdego słoiczka powrzucać w/w przyprawy, poukładać ogórki i poprzekładać niewielką ilością papryki i cebulki. Składniki zalewy zagotować i wymieszać, gorącą zalać do pełna słoiczki, pasteryzować około 10 minut od zagotowania. Wyjąć z garnka i wystudzić w normalnej pozycji.