Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche ogóreczki, w sam raz do obiadu lub do kanapki. Z podanej porcji wyszło mi 6 litrowych słoiczków.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118411
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8513
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3139
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2280
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118411
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8513
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3139
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2280
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Składniki
Ogórki dokładnie umyć, bez obierania ze skórki pokroić w ósemki, paprykę obrać z gniazd nasiennych, pokroić w paseczki, cebulę pokroić na plasterki. Do każdego słoiczka powrzucać w/w przyprawy, poukładać ogórki i poprzekładać niewielką ilością papryki i cebulki. Składniki zalewy zagotować i wymieszać, gorącą zalać do pełna słoiczki, pasteryzować około 10 minut od zagotowania. Wyjąć z garnka i wystudzić w normalnej pozycji.