Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki na ostro

Ogórki na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 2285 Ocena: 50271

Dodano:

Odsłon: 47429

Idealna zakąska

Składniki

  • 2,5 kg ogórków
  • 4 łyżki soli
  • 2 główki czosnku
  • 3 łyżki ostrej papryki
  • Zalewa (proporcje):
  • szklanka octu
  • 1/2 kg cukru
  • 10 łyżek oleju
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ogórki na ostro

Przygotowanie

  1. Ogórki myjemy ,kroimy na ćwiartki ,zasypujemy solą i odstawiamy na noc. Później odcedzamy ogórki i mieszamy z ostrą papryką i pokrojonym czosnkiem.
    Przygotowujemy zalewę: Ocet zagotowujemy z cukrem i olejem.
    Ogórki przekładamy do słoików ,wlewamy zalewę i pasteryzujemy 10 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń