Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18602
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6841
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18602
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6841
Składniki
Zalewę zagotowujemy, dobrze mieszamy, żeby składniki się rozpuściły. Odstawiamy do wystudzenia.
Do słoików wkładamy przyprawy, układamy ściśle ogórki, zalewamy zimną zalewą.
Słoje zakręcamy, układamy w szerokim garnku do pasteryzacji. Uwaga: słoje muszą się tylko zagotować i natychmiast wyciągamy do wystygnięcia. Nie mogą się gotować dłużej, ponieważ ogórki będą miękkie.