Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do sałatek i surówek na zimę.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 643
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 442
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1563
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 643
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 442
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1563
Składniki
Wykonanie: Ogórki pokroić dowolnie, posolić i odstawić pod przykryciem na dobę. Wodę zagotować z octem, cukrem, przyprawami i również odstawić na dobę. Następnego dnia ogórki odsączyć i ułożyć w wyparzonych słoiczkach. Zalewę zagotować, zalać ogórki, natychmiast zakręcić i ostudzić pod kocem.