Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do sałatek i surówek na zimę.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6381
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6381
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Wykonanie: Ogórki pokroić dowolnie, posolić i odstawić pod przykryciem na dobę. Wodę zagotować z octem, cukrem, przyprawami i również odstawić na dobę. Następnego dnia ogórki odsączyć i ułożyć w wyparzonych słoiczkach. Zalewę zagotować, zalać ogórki, natychmiast zakręcić i ostudzić pod kocem.