Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ubiegłym roku po raz pierwszy robiłam ogórki po watykańsku -z rodzynkami.Miały ciekawy smak ale jak dla mnie były nieco za słodkie.Więc w tym roku postanowiłam przepis udoskonalić i dostosować do swoich kubków smakowych:) W ten oto sposób powstał przepis na chrupiące ogórki słodkawe w smaku a jednocześnie lekko pikantne. Idealne do łagodnych w smaku dań mięsnych lub jako "przegrycha do procentów":)
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 187
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 98
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 68
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 187
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 98
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 68
Składniki
Umyte ogórki kroimy wzdłuż na ćwiartki, zasypujemy solą, delikatnie mieszamy rękami i odstawiamy na 2 godz. Z cukru,octu i wody zagotowujemy zalewę.Dokładnie mieszamy by cukier się rozpuścił- zalewa ma konsystencję syropu i tak ma być:) Do każdego słoika wkładamy: rodzynki, pieprz, koszyczek kopru, pokrojony w plastry czosnek oraz pokrojony kawałek papryczki chili. Ogórki odsączamy z wody/soków,które puściły i układamy dość ściśle w słoikach. Wlewamy zalewę i zakręcamy. Pasteryzujemy 10-12 min.