Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, lekko pikantne ogóreczki na zimę :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3812
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414573
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2342
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3812
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414573
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2342
Składniki
Ogórki dobrze wyszorować. Następnie poszatkować ze skórką. Zasypać solą, wymieszać, przykryć ścierką kuchenną i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie odlać wodę, która się nagromadziła. W osobnym naczyniu zagotować wodę z cukrem, octem i przyprawami. Gorącą wlać do ogórków. Surową sałatkę wkładać do słoików, na końcu uzupełnić zaprawą. Pasteryzować 20 minut. Po wyjęciu, słoiki odwrócić dnem do góry. Smacznego.