Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, lekko pikantne ogóreczki na zimę :)
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9535
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3091
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6603
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9535
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3091
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6603
Składniki
Ogórki dobrze wyszorować. Następnie poszatkować ze skórką. Zasypać solą, wymieszać, przykryć ścierką kuchenną i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie odlać wodę, która się nagromadziła. W osobnym naczyniu zagotować wodę z cukrem, octem i przyprawami. Gorącą wlać do ogórków. Surową sałatkę wkładać do słoików, na końcu uzupełnić zaprawą. Pasteryzować 20 minut. Po wyjęciu, słoiki odwrócić dnem do góry. Smacznego.