Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, lekko pikantne ogóreczki na zimę :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1432
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231813
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4978
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1432
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231813
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4978
Składniki
Ogórki dobrze wyszorować. Następnie poszatkować ze skórką. Zasypać solą, wymieszać, przykryć ścierką kuchenną i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie odlać wodę, która się nagromadziła. W osobnym naczyniu zagotować wodę z cukrem, octem i przyprawami. Gorącą wlać do ogórków. Surową sałatkę wkładać do słoików, na końcu uzupełnić zaprawą. Pasteryzować 20 minut. Po wyjęciu, słoiki odwrócić dnem do góry. Smacznego.