Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, lekko pikantne ogóreczki na zimę :)
Pieczona frittata z warzywami: cukinią, batatem i papryką.
Odsłon: 63
Kurczaka w parmezanie kojarzysz głównie z panierką i dodatkiem ziemniaków? Cz...
Odsłon: 57
Pieczona frittata z warzywami: cukinią, batatem i papryką.
Odsłon: 63
Kurczaka w parmezanie kojarzysz głównie z panierką i dodatkiem ziemniaków? Cz...
Odsłon: 57
Składniki
Ogórki dobrze wyszorować. Następnie poszatkować ze skórką. Zasypać solą, wymieszać, przykryć ścierką kuchenną i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie odlać wodę, która się nagromadziła. W osobnym naczyniu zagotować wodę z cukrem, octem i przyprawami. Gorącą wlać do ogórków. Surową sałatkę wkładać do słoików, na końcu uzupełnić zaprawą. Pasteryzować 20 minut. Po wyjęciu, słoiki odwrócić dnem do góry. Smacznego.