Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, aromatyczne ogórki na surówkę do obiadu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 837
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5801
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9615
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 282
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 837
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5801
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9615
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 282
Składniki
Wykonanie: Ogórki obrać, pokroić. Zagotować wodę z solą, włożyć ogórki gotować bardzo powoli przez 10 minut. Następnie wyjąć ogórki a płyn odstawić. Ogórki włożyć do wyparzonych słoików, posiekany koperek i pokrojony w słupki imbir. Do płynu z ogórków dodać ocet, cukier, gorczycę, pieprz, listki laurowe i całość gotować przez 5 minut. Gorącą zalewą zalać ogórki, szczelnie zakręcić i na następny dzień przenieść w chłodne miejsce.