Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, aromatyczne ogórki na surówkę do obiadu.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 291
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14966
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2944
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 291
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14966
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2944
Składniki
Wykonanie: Ogórki obrać, pokroić. Zagotować wodę z solą, włożyć ogórki gotować bardzo powoli przez 10 minut. Następnie wyjąć ogórki a płyn odstawić. Ogórki włożyć do wyparzonych słoików, posiekany koperek i pokrojony w słupki imbir. Do płynu z ogórków dodać ocet, cukier, gorczycę, pieprz, listki laurowe i całość gotować przez 5 minut. Gorącą zalewą zalać ogórki, szczelnie zakręcić i na następny dzień przenieść w chłodne miejsce.