Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, aromatyczne ogórki na surówkę do obiadu.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3777
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 683
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3777
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 683
Składniki
Wykonanie: Ogórki obrać, pokroić. Zagotować wodę z solą, włożyć ogórki gotować bardzo powoli przez 10 minut. Następnie wyjąć ogórki a płyn odstawić. Ogórki włożyć do wyparzonych słoików, posiekany koperek i pokrojony w słupki imbir. Do płynu z ogórków dodać ocet, cukier, gorczycę, pieprz, listki laurowe i całość gotować przez 5 minut. Gorącą zalewą zalać ogórki, szczelnie zakręcić i na następny dzień przenieść w chłodne miejsce.