Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne przetwory smakują najlepiej, dlatego mamy dla ciebie przepis na ogórki w occie. Nawet jeśli nie masz doświadczenia kulinarnego, mogą być to twoje pierwsze samodzielnie zrobione dodatki do dań na ciepło, kanapek czy jako samodzielna przekąska.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 158
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 158
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Składniki
Ogórki umyj, osusz, a następnie rozdziel do słoików. Szkło powinno być czyste i suche, a zakrętki bez zabrudzeń. Czosnek pokrój i rozdziel równomiernie na każdy słoik. Obrany chrzan posiekaj w drobniejsze kawałki i zrób to samo. Do każdego słoika włóż kilka gałązek kopru i po 1 zielu angielskim oraz liściu laurowym.
Składniki na zalewę zagotuj. Rozlej ją do każdego słoika, maksymalnie zakrywając ogórki. Zakręć dokładnie, a następnie pasteryzuj około 5-10 minut.