Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz przepisu na ogórki w plasterkach do słoików, które idealnie sprawdzą się na kanapki? Jesteś w dobrym miejscu!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1421
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1115
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2168
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1421
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1115
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2168
Składniki
Wodę i ocet zagotuj z kolendrą, pieprzem, gorczycą, solą, cukrem, cynamonem i zielem angielskim. Odstaw do przestudzenia.
Cebule obierz i posiekaj w plasterki. Jeśli używasz papryki, pokrój ją drobno.
Ogórki umyj, odetnij końcówki, obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry. Usuń pestki, jeśli ogórki są bardzo dojrzałe.
Wlej do garnka wodę (około 3-4 szklanek). Wrzuć pokrojone ogórki do wrzątku na minutę, a potem odcedź. Gorące układaj w słoikach, na przemian z cebulą i papryką.
Zalej ogórki przygotowaną ciepłą zalewą.
Słoiki szczelnie zakręć i pasteryzuj w garnku z gotującą się wodą przez 20 minut.