Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz przepisu na ogórki w plasterkach do słoików, które idealnie sprawdzą się na kanapki? Jesteś w dobrym miejscu!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 279
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1339
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25238
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 279
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1339
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25238
Składniki
Wodę i ocet zagotuj z kolendrą, pieprzem, gorczycą, solą, cukrem, cynamonem i zielem angielskim. Odstaw do przestudzenia.
Cebule obierz i posiekaj w plasterki. Jeśli używasz papryki, pokrój ją drobno.
Ogórki umyj, odetnij końcówki, obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry. Usuń pestki, jeśli ogórki są bardzo dojrzałe.
Wlej do garnka wodę (około 3-4 szklanek). Wrzuć pokrojone ogórki do wrzątku na minutę, a potem odcedź. Gorące układaj w słoikach, na przemian z cebulą i papryką.
Zalej ogórki przygotowaną ciepłą zalewą.
Słoiki szczelnie zakręć i pasteryzuj w garnku z gotującą się wodą przez 20 minut.