Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki o niecodziennym smaku alternatywa dla ogórków konserwowych...
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 123
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3734
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 164
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 123
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3734
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 164
Składniki
Ogórki umyć i obrać ze skórki. Pokroić wzdłuż w cienkie plastry.
Do każdego słoiczka dodać gorczycę, ziele ang. i kilka ziaren pieprzu. Ogórki układać w miarę ciasno w słoiczkach. Można dodać ostrą papryczkę ale nie jest to konieczne. Wszystkie składniki na zalewę zagotować i zalać ogórki. Pasteryzować 5min. od momentu zagotowania.