Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki w zalewie curry

Ogórki w zalewie curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 5192

Dodano:

Odsłon: 23503

Pyszne ogórki o niecodziennym smaku alternatywa dla ogórków konserwowych...

Składniki

  • 1.5 kg. ogórków
  • ziele angielskie, gorczyca, pieprz czarny ziarnisty
  • Na zalewę:
  • 5szkl. wody
  • 1 szkl. octu
  • 1.5szkl. cukru
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 3 łyżeczki curry
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ogórki umyć i obrać ze skórki.
    Pokroić wzdłuż w cienkie plastry.

  2. Do każdego słoiczka dodać gorczycę, ziele ang. i kilka ziaren pieprzu.
    Ogórki układać w miarę ciasno w słoiczkach.
    Można dodać ostrą papryczkę ale nie jest to konieczne.

    Wszystkie składniki na zalewę zagotować i zalać ogórki.

    Pasteryzować 5min. od momentu zagotowania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 22 sierpnia 2013 Takie ogóreczki już jadłem,świetnie smakują, zostawiam kciuka i zabieram do książki.Gratuluje tez pomysłu pokrojenia ich w plastry, ja jadłem pokrojone tylko na dwie połówki.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 21 sierpnia 2013 pokrojenie tych ogórków wzdłuż to super pomysł ;-),zabieram do książki i kciuk do góry,pozdrawiam :-)))

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń