Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 5902
Dodano: 21.08.2013
Odsłon: 24199
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Ogórki umyć i obrać ze skórki.
Pokroić wzdłuż w cienkie plastry.
Do każdego słoiczka dodać gorczycę, ziele ang. i kilka ziaren pieprzu.
Ogórki układać w miarę ciasno w słoiczkach.
Można dodać ostrą papryczkę ale nie jest to konieczne.
Wszystkie składniki na zalewę zagotować i zalać ogórki.
Pasteryzować 5min. od momentu zagotowania.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 22 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
Takie ogóreczki już jadłem,świetnie smakują, zostawiam kciuka i zabieram do książki.Gratuluje tez pomysłu pokrojenia ich w plastry, ja jadłem pokrojone tylko na dwie połówki.3 Kto głosował? | Odpowiedz

grazka950 21 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
pokrojenie tych ogórków wzdłuż to super pomysł ;-),zabieram do książki i kciuk do góry,pozdrawiam :-)))9 Kto głosował? | Odpowiedz