Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki o niecodziennym smaku alternatywa dla ogórków konserwowych...
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 85
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 85
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
Ogórki umyć i obrać ze skórki. Pokroić wzdłuż w cienkie plastry.
Do każdego słoiczka dodać gorczycę, ziele ang. i kilka ziaren pieprzu. Ogórki układać w miarę ciasno w słoiczkach. Można dodać ostrą papryczkę ale nie jest to konieczne. Wszystkie składniki na zalewę zagotować i zalać ogórki. Pasteryzować 5min. od momentu zagotowania.