Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki o niecodziennym smaku alternatywa dla ogórków konserwowych...
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7538
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2533
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7538
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2533
Składniki
Ogórki umyć i obrać ze skórki. Pokroić wzdłuż w cienkie plastry.
Do każdego słoiczka dodać gorczycę, ziele ang. i kilka ziaren pieprzu. Ogórki układać w miarę ciasno w słoiczkach. Można dodać ostrą papryczkę ale nie jest to konieczne. Wszystkie składniki na zalewę zagotować i zalać ogórki. Pasteryzować 5min. od momentu zagotowania.