Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki o niecodziennym smaku alternatywa dla ogórków konserwowych...
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4169
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11433
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6541
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5495
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13570
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5359
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4169
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11433
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6541
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5495
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13570
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5359
Składniki
Ogórki umyć i obrać ze skórki. Pokroić wzdłuż w cienkie plastry.
Do każdego słoiczka dodać gorczycę, ziele ang. i kilka ziaren pieprzu. Ogórki układać w miarę ciasno w słoiczkach. Można dodać ostrą papryczkę ale nie jest to konieczne. Wszystkie składniki na zalewę zagotować i zalać ogórki. Pasteryzować 5min. od momentu zagotowania.