Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są przetwory, które robię raz i nie wracam już do nich więcej, a ten przepis zagościł u nas na stałe. Udało mi się jeszcze trzasnąć parę słoików ogórków w zalewie ketchupowej tuż przed remontem kuchni.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 127
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 88
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 699
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5635
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 127
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 88
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 699
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5635
Składniki
Ogórki dokładnie umyć i zetrzeć na mandolinie, można również pokroić w grubsze plasterki, to już kto jak woli, wedle gustu. Cebulę obrać i pokroić w drobne piórka, wrzucić do ogórków wymieszać, zasypać solą i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Odstawić na 2 godz. żeby ogórki puściły sok, po tym czasie odlać sok, i nałożyć ogórki z cebulą do wyparzonych słoików. Wszystkie składniki zalewy zagotować mieszając, zalewa będzie dość gęsta, zalać słoiki z ogórkami gorącą zalewą, ranty słoików wytrzeć ściereczką, mocno zakręcić. Pasteryzować ok. 15 min. od momentu zagotowania się wody w garnku, następnie wyjąć słoiki na ręcznik, odwrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia. Zimne wynieść do piwnicy.