Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są przetwory, które robię raz i nie wracam już do nich więcej, a ten przepis zagościł u nas na stałe. Udało mi się jeszcze trzasnąć parę słoików ogórków w zalewie ketchupowej tuż przed remontem kuchni.
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 71
Czy można zrobić pączki w tak prosty sposób? Oczywiście! A do tego wychodzą z...
Odsłon: 183
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 33
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 71
Czy można zrobić pączki w tak prosty sposób? Oczywiście! A do tego wychodzą z...
Odsłon: 183
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 33
Składniki
Ogórki dokładnie umyć i zetrzeć na mandolinie, można również pokroić w grubsze plasterki, to już kto jak woli, wedle gustu. Cebulę obrać i pokroić w drobne piórka, wrzucić do ogórków wymieszać, zasypać solą i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Odstawić na 2 godz. żeby ogórki puściły sok, po tym czasie odlać sok, i nałożyć ogórki z cebulą do wyparzonych słoików. Wszystkie składniki zalewy zagotować mieszając, zalewa będzie dość gęsta, zalać słoiki z ogórkami gorącą zalewą, ranty słoików wytrzeć ściereczką, mocno zakręcić. Pasteryzować ok. 15 min. od momentu zagotowania się wody w garnku, następnie wyjąć słoiki na ręcznik, odwrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia. Zimne wynieść do piwnicy.