Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w smaku idealnie pasują do pikantnych potraw mięsnych.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18144
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6768
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18144
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6768
Składniki
Ogórki myjemy, osuszamy, obieramy, przekrawamy wzdłuż na cztery części, usuwamy gniazda nasienne i układamy w słoikach. Wodę, ocet, sól, miód, cukier zagotowujemy i gorącą zalewą napełniamy słoiki. Zakręcamy. Pasteryzujemy 5 min słoiki mniejsza /250-270 ml/ a 8 min słoiki większe /litrowe/.