Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w smaku idealnie pasują do pikantnych potraw mięsnych.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Ogórki myjemy, osuszamy, obieramy, przekrawamy wzdłuż na cztery części, usuwamy gniazda nasienne i układamy w słoikach. Wodę, ocet, sól, miód, cukier zagotowujemy i gorącą zalewą napełniamy słoiki. Zakręcamy. Pasteryzujemy 5 min słoiki mniejsza /250-270 ml/ a 8 min słoiki większe /litrowe/.