Przetwory Przepis na:
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Do słoików powrzucać po liściu laurowym, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego. Obrane i pokrojone na ćwiartki lub w grube plastry ogórki poukładać ciasno w słoikach. Składniki na zalewę zagotować , dodać musztardę i kurkumę, wymieszać i zalać ogórki. Pasteryzować 10 minut, odwrócić do góry dnem, aż do całkowitego wystudzenia. SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

anetas197601 20 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
są pyszne :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 18 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
Moniko mnie wyszło 10 słoików :) Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Monika87 18 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
Dziękuje za szybką odpowiedź, dobrze wiedzieć na przyszłość :) a ile słoiczków wychodzi z tej proporcji? Bo mam zamiar zrobić tylko nie wiem czy mi słoików starczy :P Pozdrawiam:)!0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 17 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
Jasienko, ogórki zawdzięczają swój kolor właśnie kurkumie. Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Jasienka1 17 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
Ciekawy maja kolor.0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 17 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
Moniko, dawniej używałam zwykłej jodowanej soli i moje przetwory szybko ulegały zepsuciu. Ktoś doradził mi wtedy, abym zaczęła używać soli kamiennej i faktycznie od tamtej pory nigdy nic mi się nie popsuło, dlatego teraz podając komuś przepisy na przetwory polecam również sól kamienną. Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

maluszekk 17 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
Ciekawy przepis, zapowiada się przepysznie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Monika87 17 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
Czy po dodaniu zwykłej soli też wyjdą takie same :)? Zapowiadają się pycha!0 Kto głosował? | Odpowiedz