Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6714
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 471
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6714
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 471
Składniki
Ogórki obrać ze skórki, opłukać i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół lub więcej części. Posypać solą, wymieszać i odstawić na 30 minut. Następnie odcedzić z soku. Do garnka wlać wodę i ocet. Dodać cukier, całość razem wymieszać i zagotować. Następnie zalewę ostudzić. Koper opłukać i osuszyć. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Do czystych i suchych słoików włożyć koper, czosnek pokrojony w plasterki, ziarenka pieprzu i rodzynki. Następnie włożyć ogórki i zalać zalewą (na ogórki również można położyć kilka rodzynek). Dokładnie zakręcić i pasteryzować 20 minut. Ostudzić. Wynieść do ciemnej i zimnej piwnicy. Składniki wystarczą na około 8 słoików po 700 ml. Smacznego.