Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 492
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10099
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13459
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2721
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 492
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10099
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13459
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2721
Składniki
Ogórki obrać ze skórki, opłukać i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół lub więcej części. Posypać solą, wymieszać i odstawić na 30 minut. Następnie odcedzić z soku. Do garnka wlać wodę i ocet. Dodać cukier, całość razem wymieszać i zagotować. Następnie zalewę ostudzić. Koper opłukać i osuszyć. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Do czystych i suchych słoików włożyć koper, czosnek pokrojony w plasterki, ziarenka pieprzu i rodzynki. Następnie włożyć ogórki i zalać zalewą (na ogórki również można położyć kilka rodzynek). Dokładnie zakręcić i pasteryzować 20 minut. Ostudzić. Wynieść do ciemnej i zimnej piwnicy. Składniki wystarczą na około 8 słoików po 700 ml. Smacznego.