Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli zostały Wam jeszcze ogórki to obowiązkowo musicie je przygotować wg dzisiejszego przepisu. Zaprawiałam je w ten sposób pierwszy raz ale jest to strzał w dziesiątkę. Chrupiące, lekko słodkie, pikantne ale też trochę kwaskowe, z wyrazistą przyprawą curry i kurkumą. Idealnie sprawdzą się jako dodatek na kanapki czy szybką przekąskę. Zapraszam :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10198
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2828
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1934
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 742
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10198
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2828
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1934
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 742
Składniki
Ogórki dokładnie umyć, najlepiej za pomocą miękkiej szczotki. Następnie pokroić wedle uznania (albo w plastry, albo na cztery części) ciasno powkładać do słoików.
W międzyczasie przygotować marynatę. Zagotować wodę z octem, cukrem, kurkumą, curry, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzu ziarnistego, ziela angielskiego i soli.
Gorącą marynatą zalewam wcześniej przygotowane słoiki, mocno zakręcam i pasteryzuje ok. 15 min.
Smacznego
:)