Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli zostały Wam jeszcze ogórki to obowiązkowo musicie je przygotować wg dzisiejszego przepisu. Zaprawiałam je w ten sposób pierwszy raz ale jest to strzał w dziesiątkę. Chrupiące, lekko słodkie, pikantne ale też trochę kwaskowe, z wyrazistą przyprawą curry i kurkumą. Idealnie sprawdzą się jako dodatek na kanapki czy szybką przekąskę. Zapraszam :)
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101244
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5781
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101244
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5781
Składniki
Ogórki dokładnie umyć, najlepiej za pomocą miękkiej szczotki. Następnie pokroić wedle uznania (albo w plastry, albo na cztery części) ciasno powkładać do słoików.
W międzyczasie przygotować marynatę. Zagotować wodę z octem, cukrem, kurkumą, curry, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzu ziarnistego, ziela angielskiego i soli.
Gorącą marynatą zalewam wcześniej przygotowane słoiki, mocno zakręcam i pasteryzuje ok. 15 min.
Smacznego
:)