Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli zostały Wam jeszcze ogórki to obowiązkowo musicie je przygotować wg dzisiejszego przepisu. Zaprawiałam je w ten sposób pierwszy raz ale jest to strzał w dziesiątkę. Chrupiące, lekko słodkie, pikantne ale też trochę kwaskowe, z wyrazistą przyprawą curry i kurkumą. Idealnie sprawdzą się jako dodatek na kanapki czy szybką przekąskę. Zapraszam :)
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2638
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 276
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9552
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1013
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2638
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 276
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9552
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1013
Składniki
Ogórki dokładnie umyć, najlepiej za pomocą miękkiej szczotki. Następnie pokroić wedle uznania (albo w plastry, albo na cztery części) ciasno powkładać do słoików.
W międzyczasie przygotować marynatę. Zagotować wodę z octem, cukrem, kurkumą, curry, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzu ziarnistego, ziela angielskiego i soli.
Gorącą marynatą zalewam wcześniej przygotowane słoiki, mocno zakręcam i pasteryzuje ok. 15 min.
Smacznego
:)