Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnie ogórki i pierwsze papryki w zalewie słodko ostrej. Myślę że amatorom tradycyjnych ogórkowych krokodylków ten przepis przypadnie do smaku.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3580
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34198
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1457
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113633
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3580
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34198
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1457
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113633
Składniki
Ogórki /bez obierania/ kroimy w słupki - jeśli mają przerośnięte gniazda nasienne usuwamy je. Papryki również kroimy w paski usuwając gniazda nasienne i pesteczki. Pokrojone warzywa zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 2 godz. Z wody, octu, cukru i ostrej papryki przygotowujemy zalewę i zagotowujemy. Gorącą zalewę zdejmujemy z kuchenki, dodajemy miód, mieszamy aż się rozpuści i odstawiamy do przestygnięcia. Do każdego słoika wkładamy pokruszony liść laurowy, ziele angielskie, gorczycę i pokrojony w plasterki ząbek czosnku. Warzywa odsączamy z soków, które puściły i układamy dość ściśle w słoikach. Zalewamy przygotowaną zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 8-10min. Odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.