Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuje ogórki z papryką na zimę w zalewie octowej. Zalewa jest bardzo łagodna. Słoiki w zimie znikają. Warzywa są chrupiące i mają ciekawy smak. Podany przepis jest na 5 słoików litrowych. Przepis jest bardzo łatwy i szybki. Ogórków nie obieramy.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Ogórki, paprykę i cebulę kroimy. Mieszamy. Układamy w słoikach, razem z przyprawami. Zalewamy ciepłą zalewą. Pasteryzujemy 20 minut. Ja jednak robię przetwory hurtowo jeżeli mam czas. Najczęściej na 20 słoików litrowych. Wtedy potrzebujemy; 24 szklanki wody 4 szklanki octu 16 szklanek cukru i cztery razy więcej warzyw i przypraw. Przepis jest na prawdę godny polecenia :)
Taką samą zalewę robię również do papryki.