Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuje ogórki z papryką na zimę w zalewie octowej. Zalewa jest bardzo łagodna. Słoiki w zimie znikają. Warzywa są chrupiące i mają ciekawy smak. Podany przepis jest na 5 słoików litrowych. Przepis jest bardzo łatwy i szybki. Ogórków nie obieramy.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 297
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1276
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 297
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1276
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Składniki
Ogórki, paprykę i cebulę kroimy. Mieszamy. Układamy w słoikach, razem z przyprawami. Zalewamy ciepłą zalewą. Pasteryzujemy 20 minut. Ja jednak robię przetwory hurtowo jeżeli mam czas. Najczęściej na 20 słoików litrowych. Wtedy potrzebujemy; 24 szklanki wody 4 szklanki octu 16 szklanek cukru i cztery razy więcej warzyw i przypraw. Przepis jest na prawdę godny polecenia :)
Taką samą zalewę robię również do papryki.