Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2596
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104545
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2031
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5901
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2596
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104545
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2031
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5901
Składniki
Umyte ogórki pokroić na tarce do mizerii (talarki). Cebulę pokroić w pół talarki. Wszystko zasolić solą i wymieszać. Zostawić na godzinę.
Po tym czasie dodać;cukier,ocet,olej i pieprz ziołowy-wymieszać. Ogórki z zalewą zostawić na noc. Od czasu do czasu przemieszać.
Układać do słoików,uzupełniać zalewą. Pasteryzować 10-15 minut.
Wychodzi 12 słoików pół litrowych.