Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 888
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1805
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6337
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 888
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1805
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6337
Składniki
Umyte ogórki pokroić na tarce do mizerii (talarki). Cebulę pokroić w pół talarki. Wszystko zasolić solą i wymieszać. Zostawić na godzinę.
Po tym czasie dodać;cukier,ocet,olej i pieprz ziołowy-wymieszać. Ogórki z zalewą zostawić na noc. Od czasu do czasu przemieszać.
Układać do słoików,uzupełniać zalewą. Pasteryzować 10-15 minut.
Wychodzi 12 słoików pół litrowych.