Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki z selerem naciowym (do słoików)

Ogórki z selerem naciowym (do słoików)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2513 Ocena: 18176

Dodano:

Odsłon: 2930

Idealne do sałatek i surówek na zimę.

Składniki

  • 4 kg ogórków gruntowych
  • ½ kg białej cebuli
  • 1 pęczek selera naciowego
  • Składniki na zalewę:
  • 3 szklanki cukru
  • 3 szklanki octu
  • 7 szklanek wody
  • 2 łyżki soli
  • 1 łyżka przyprawy do grilla
  • listek laurowy do smaku
  • Ziele angielskie do smaku
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ogórki z selerem naciowym (do słoików)

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cebulę obrać, pokroić w krążki i lekko posolić. Do każdego słoika włożyć po gałązce selera naciowego. Ogórki opłukać, obciąć końcówki, pokroić wzdłuż i ułożyć na selerze w słoiczkach razem z cebulą. Z podanych składników zagotować zalewę, zalać przygotowane ogórki, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń