Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki w nietypowej marynacie, super zakąska lub dodatek do koreczków.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1739
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 61
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1739
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 61
Składniki
Wykonanie: Ogórki umyć i zalać zimną wodą na 3-4 godziny. Następnie ogórki wyjąć, osuszyć i ułożyć ciasno w wyparzonych słoiczkach, przekładając kawałkami chrzanu, kopru i pieprzem ziarnistym. Zagotować wodę z solą, wlać wódkę, zalać ogórki, szczelnie zakręcić, przenieść w chłodne miejsce i podawać po upływie tygodnia.