Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki w nietypowej marynacie, super zakąska lub dodatek do koreczków.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6205
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5374
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13123
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4862
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6205
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5374
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13123
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4862
Składniki
Wykonanie: Ogórki umyć i zalać zimną wodą na 3-4 godziny. Następnie ogórki wyjąć, osuszyć i ułożyć ciasno w wyparzonych słoiczkach, przekładając kawałkami chrzanu, kopru i pieprzem ziarnistym. Zagotować wodę z solą, wlać wódkę, zalać ogórki, szczelnie zakręcić, przenieść w chłodne miejsce i podawać po upływie tygodnia.