Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sos do wielu dań, zup, sosów.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9549
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4992
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 662
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9549
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4992
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 662
Składniki
Zmielić papryki w maszynce do mięsa przez standardowe sitko.
Do gotującej się w garnku wody dodać cukier oraz sól. Gdy cukier się rozpuścił do garnka dodać zmielone papryki oraz czosnek, ja czosnek drobniutko pokroiłam. Gotować 30 minut. Następnie dodać przecier pomidorowy, sok z cytryny, startą skórkę,imbir i ocet jabłkowy. Gotować następne 20 minut.
Sos przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Z tej ilości składników powstało 3 litry pysznego, ostrego zdrowego sosu.