Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sos do wielu dań, zup, sosów.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 632
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 440
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1557
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 632
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 440
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1557
Składniki
Zmielić papryki w maszynce do mięsa przez standardowe sitko.
Do gotującej się w garnku wody dodać cukier oraz sól. Gdy cukier się rozpuścił do garnka dodać zmielone papryki oraz czosnek, ja czosnek drobniutko pokroiłam. Gotować 30 minut. Następnie dodać przecier pomidorowy, sok z cytryny, startą skórkę,imbir i ocet jabłkowy. Gotować następne 20 minut.
Sos przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Z tej ilości składników powstało 3 litry pysznego, ostrego zdrowego sosu.