Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sos do wielu dań, zup, sosów.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2922
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 573
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3668
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 330
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2922
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 573
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3668
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 330
Składniki
Zmielić papryki w maszynce do mięsa przez standardowe sitko.
Do gotującej się w garnku wody dodać cukier oraz sól. Gdy cukier się rozpuścił do garnka dodać zmielone papryki oraz czosnek, ja czosnek drobniutko pokroiłam. Gotować 30 minut. Następnie dodać przecier pomidorowy, sok z cytryny, startą skórkę,imbir i ocet jabłkowy. Gotować następne 20 minut.
Sos przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Z tej ilości składników powstało 3 litry pysznego, ostrego zdrowego sosu.