Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce pigwowca są smaczniejsze i bardziej aromatyczne niż cytryna. Poza tym nie zawierają chemicznych konserwantów i dojrzewaczy. Ważne jest jednak aby nie były zbierane z przydrożnych krzaczków. Są wspaniałym dodatkiem do herbaty i deserów.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5385
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 906
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11827
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1350
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5385
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 906
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11827
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1350
Składniki
Zebrane owoce opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym.
Owoce wydrążyć z pestek, ponownie opłukać i wysuszyć. Pokroić na plasterki.
Przełożyć owoce do wyparzonych słoików, zasypać cukrem około 3 łyżek na słoiczek 250 ml, zalać przegotowaną ciepła wodą. Zamknąć słoiki i pasteryzować 15 minut od zagotowania. Po wyjęciu potrząsnąć słoikiem aby dokładnie rozpuścił się cukier.