Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 138
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 138
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Wodę zagotować z solą. Paprykę oczyścić, umyć. Pozbawić gniazd nasiennych. Polecam ustawić paprykę na desce ogonkiem do góry i ostrym nożem ścinać boki. Szybko, sprawnie. Zostają tylko ogryzki. Pokroić dowolnie. Mogą być paseczki. U mnie małe kawałki zbliżone do kwadratów. Poukładać bardzo ścisło w słoikach. Słoiki i nakrętki powinny być wyparzone. Pozalewać przygotowaną solanką i zamknąć słoiki nakrętkami. Pasteryzować 20 min od zawrzenia wody. Wystudzone słoiki opisać i mogą maszerować do spiżarni. Smacznego.