Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 416
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 531
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 24
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 89
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 416
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 531
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 24
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 89
Składniki
Wodę zagotować z solą. Paprykę oczyścić, umyć. Pozbawić gniazd nasiennych. Polecam ustawić paprykę na desce ogonkiem do góry i ostrym nożem ścinać boki. Szybko, sprawnie. Zostają tylko ogryzki. Pokroić dowolnie. Mogą być paseczki. U mnie małe kawałki zbliżone do kwadratów. Poukładać bardzo ścisło w słoikach. Słoiki i nakrętki powinny być wyparzone. Pozalewać przygotowaną solanką i zamknąć słoiki nakrętkami. Pasteryzować 20 min od zawrzenia wody. Wystudzone słoiki opisać i mogą maszerować do spiżarni. Smacznego.