Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 33
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 133
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 33
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 133
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Składniki
Wodę zagotować z solą. Paprykę oczyścić, umyć. Pozbawić gniazd nasiennych. Polecam ustawić paprykę na desce ogonkiem do góry i ostrym nożem ścinać boki. Szybko, sprawnie. Zostają tylko ogryzki. Pokroić dowolnie. Mogą być paseczki. U mnie małe kawałki zbliżone do kwadratów. Poukładać bardzo ścisło w słoikach. Słoiki i nakrętki powinny być wyparzone. Pozalewać przygotowaną solanką i zamknąć słoiki nakrętkami. Pasteryzować 20 min od zawrzenia wody. Wystudzone słoiki opisać i mogą maszerować do spiżarni. Smacznego.