Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna papryka, krucha i bardzo smaczna
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2318
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4407
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1352
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 332
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2318
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4407
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1352
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 332
Składniki
Paprykę pokroić w paski (lub w sposób, który nam odpowiada), cebulę pokroić w grubsze piórka. Posolić i odstawić na 2 godz. po czym odsączyć. Zagotować zalewę i w tej zalewie gotować partiami paprykę i cebulę po 2 minuty, wyciągać łyżką cedzakową. Po zakończeniu blanszowania paprykę i cebulę układać ciasno w słoikach, zalać tą samą wrzącą zalewą. Dać po 1 łyżce oliwy na wierzch i pasteryzować ok. 8-10 minut. Smacznego.