Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 76 Ocena: 1263

Dodano:

Odsłon: 2444

Idealna papryka, krucha i bardzo smaczna

Składniki

  • 2kg papryki oczyszczonej (może być różnokolorowa)
  • 3 cebule
  • 1 duża łyżka soli
  • zalewa
  • 5 szklanek wody
  • 1 1/4 szklanki octu 10%
  • 25 dkg cukru
  • 7 ziaren pieprzu
  • 7 ziaren ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 4 goździki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Papryka konserwowa

Przygotowanie

  1. Paprykę pokroić w paski (lub w sposób, który nam odpowiada),
    cebulę pokroić w grubsze piórka. Posolić i odstawić na 2 godz. po czym odsączyć.

    Zagotować zalewę i w tej zalewie gotować partiami paprykę i cebulę po 2 minuty, wyciągać łyżką cedzakową.

    Po zakończeniu blanszowania paprykę i cebulę układać ciasno w słoikach, zalać tą samą wrzącą zalewą. Dać po 1 łyżce oliwy na wierzch i pasteryzować ok. 8-10 minut.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń