Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobra do kanapek i sałatek
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 234
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 234
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Składniki
1. paprykę umyć, pokroić w paski, 2. przygotować słoiki ( o pojemności 300-330ml), do każdego włożyć ząbek czosnku, kawałek chrzanu, listek laurowy, kilka ziarenek gorczycy i 2-3 ziela, następnie ułożyć paski papryki, 3. składniki zalewy wymieszać dokładnie (do rozpuszczenia cukru i soli), zalać paprykę, zakręcić, 4. słoiki ustawić na wyłożonej papierem blasze, wstawić do piekarnika, gdy piekarnik nagrzeje sie do temperatury 130 st , pozostawić na 25 min, następnie wyłączyć piekarnik, słoiki pozostawić wewnątrz do wystudzenia, smacznego