Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka przed marynowaniem jest blanszowana, dzięki czemu jest miękka i delikatna.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 133
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 133
Składniki
Paprykę /najlepiej kolorową/ myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w szerokie paski. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 5-7 min. Odcedzamy i studzimy. W garnku przygotowujemy zalewę z wody, cukru, octu i soli. Cebule obieramy i kroimy w plastry. Na dnie każdego słoika układamy plaster cebuli, po 4-5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu i liść laurowy. Następnie układamy dość ciasno paski papryki i zalewamy przestygniętą zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.