Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka w słodko-pikantnej zalewie z miodem i chili.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 171
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 367
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1647
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3081
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26477
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 171
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 367
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1647
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3081
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26477
Składniki
Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy. Możemy pokroić w różnej szerokości paski. Ja robiłam paprykę w małych słoiczkach więc pokroiłam ją w średniej wielkości kostkę. Pokrojoną paprykę zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 2 godz. Przygotowujemy zalewę:ocet, wodę, cukier i chili zagotowujemy, zdejmujemy z kuchenki, dodajemy miód i mieszamy aż składniki się połączą. Odstawiamy do przestygnięcia. Na dno słoików wkładamy pokruszony liść laurowy,pokrojony w plasterki ząbek czosnku, ziele angielskie i gorczycę. Paprykę odsączamy z soków, które puściła i układamy dość ciasno w przygotowanych słoikach z przyprawami. Zalewamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.