Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka w słodko-pikantnej zalewie z miodem i chili.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15583
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4677
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 357
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2862
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15583
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4677
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 357
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2862
Składniki
Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy. Możemy pokroić w różnej szerokości paski. Ja robiłam paprykę w małych słoiczkach więc pokroiłam ją w średniej wielkości kostkę. Pokrojoną paprykę zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 2 godz. Przygotowujemy zalewę:ocet, wodę, cukier i chili zagotowujemy, zdejmujemy z kuchenki, dodajemy miód i mieszamy aż składniki się połączą. Odstawiamy do przestygnięcia. Na dno słoików wkładamy pokruszony liść laurowy,pokrojony w plasterki ząbek czosnku, ziele angielskie i gorczycę. Paprykę odsączamy z soków, które puściła i układamy dość ciasno w przygotowanych słoikach z przyprawami. Zalewamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.