Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z dodatkiem jabłek smakuje wybornie.
Polecam, pychota.
Odsłon: 697
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4946
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 880
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 274
Polecam, pychota.
Odsłon: 697
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4946
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 880
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 274
Składniki
Wykonanie: Paprykę, pokroić, zmiksować, zaś jabłka obrać i rozgotować w niewielkiej ilości wody. Następnie paprykę połączyć z jabłkami, gotować do odparowania (połowy pierwotnej objętości), wsypać cukier i smażyć do uzyskania odpowiedniej gęstości. Wycisnąć sok z cytryn i smażyć jeszcze przez pięć minut. Gorącą marmoladkę przełożyć do wyparzonych słoiczków. Wstawić do ciepłego piekarnika i gdy wystygnie nakryć pergaminem namoczonym w spirytusie, po czym szczelnie zakręcić.