Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z dodatkiem jabłek smakuje wybornie.
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17195
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6656
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17195
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6656
 
         
         
                Składniki
Wykonanie: Paprykę, pokroić, zmiksować, zaś jabłka obrać i rozgotować w niewielkiej ilości wody. Następnie paprykę połączyć z jabłkami, gotować do odparowania (połowy pierwotnej objętości), wsypać cukier i smażyć do uzyskania odpowiedniej gęstości. Wycisnąć sok z cytryn i smażyć jeszcze przez pięć minut. Gorącą marmoladkę przełożyć do wyparzonych słoiczków. Wstawić do ciepłego piekarnika i gdy wystygnie nakryć pergaminem namoczonym w spirytusie, po czym szczelnie zakręcić.