Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z dodatkiem jabłek smakuje wybornie.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6345
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 211
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6345
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 211
Składniki
Wykonanie: Paprykę, pokroić, zmiksować, zaś jabłka obrać i rozgotować w niewielkiej ilości wody. Następnie paprykę połączyć z jabłkami, gotować do odparowania (połowy pierwotnej objętości), wsypać cukier i smażyć do uzyskania odpowiedniej gęstości. Wycisnąć sok z cytryn i smażyć jeszcze przez pięć minut. Gorącą marmoladkę przełożyć do wyparzonych słoiczków. Wstawić do ciepłego piekarnika i gdy wystygnie nakryć pergaminem namoczonym w spirytusie, po czym szczelnie zakręcić.