Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli uda się Wam jeszcze znaleźć większą ilość pomidorów w atrakcyjnej cenie to warto to wykorzystać i przygotować domową passate pomidorową z dodatkiem cukini. Jest to bardzo proste, a zimą bedziemy cieszyc się cudownym smakiem świeżych pomidorów.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2426
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3831
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 694
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8820
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2426
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3831
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 694
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8820
Składniki
Pomidory zalać wrzątkiem, następnie obrać ze skórki i pokroić w dużą kostkę. Cukinie umyć, obrac i również pokroić w kostkę. Tak przygotowane warzywa przełożyć do dużego garnka i gotować na małym ogniu przez ok. godzinę. Następnie zblendować. Przygotowaną passate przelać do wyparzonych słoików i pasteryzowac przez ok. 20 min.
Smacznego :)