Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Passata najlepsza z polnych pomidorów, ze świeżymi ziołami, taka domowa. Doskonały dodatek do sosów, zup itp.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3873
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34223
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1650
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113656
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3873
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34223
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1650
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113656
Składniki
Pomidory umyć i zdjąć skórki, wyciąć piętki. Najlepiej pomidory ponacinać na krzyż i zalać wrzątkiem, a następnie przełożyć do zimnej wody. Skórki same będą odchodzić. Pomidory pokroić i przełożyć do garnka. Dodać 1/2 szklanki wody i dusić pomidory ok godz. Mieszać od czasu do czasu. Dodać obrany czosnek, zioła, oliwę, pieprz, cukier, sól. Przy pomocy blendera dokładnie wszystko rozdrobnić. Przecier przełożyć do słoików. Dokładnie pozakręcać. Słoiki i wieczka muszą być wyparzone. Pasteryzować ok 10 min od zagotowania wody. Opisać, przenieść do spiżarni. Smacznego.