Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Passata najlepsza z polnych pomidorów, ze świeżymi ziołami, taka domowa. Doskonały dodatek do sosów, zup itp.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4087
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423221
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2632
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4087
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423221
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2632
Składniki
Pomidory umyć i zdjąć skórki, wyciąć piętki. Najlepiej pomidory ponacinać na krzyż i zalać wrzątkiem, a następnie przełożyć do zimnej wody. Skórki same będą odchodzić. Pomidory pokroić i przełożyć do garnka. Dodać 1/2 szklanki wody i dusić pomidory ok godz. Mieszać od czasu do czasu. Dodać obrany czosnek, zioła, oliwę, pieprz, cukier, sól. Przy pomocy blendera dokładnie wszystko rozdrobnić. Przecier przełożyć do słoików. Dokładnie pozakręcać. Słoiki i wieczka muszą być wyparzone. Pasteryzować ok 10 min od zagotowania wody. Opisać, przenieść do spiżarni. Smacznego.