Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pasta warzywna. Doskonałe uzupełnienie kanapek z wędliną lub żółtym serem. Pysznie smakuje z świeżym chlebem lub grzankami. Może być spożywana od razu po przygotowaniu lub możemy ją pasteryzować na zimę.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Paprykę, cukinię, marchew i pietruszkę dokładnie myjemy, osuszamy i układamy na blaszce. Czosnek bez obierania układamy obok warzyw. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy ok. 40 min.
Po upieczeniu paprykę nakrywamy folią i odstawiamy do wystudzenia. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy na kawałki. Cukinię przekrawamy wzdłuż i łyżką wyjmujemy miąższ. Czosnek obieramy i wraz z pozostałymi warzywami przekładamy do garnka. Dodajemy obraną ze skórki paprykę i wlewamy olej. Całość zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu ok. 20 min - do czasu aż sok z warzyw odparuje. Doprawiamy do smaku czubrycą, solą i pieprzem. Na koniec całość miksujemy blenderem. Możemy podawać od razu po przygotowaniu lub przełożyć do słoiczków i pasteryzować ok. 15 min.