Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pasta warzywna. Doskonałe uzupełnienie kanapek z wędliną lub żółtym serem. Pysznie smakuje z świeżym chlebem lub grzankami. Może być spożywana od razu po przygotowaniu lub możemy ją pasteryzować na zimę.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35667
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1195
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5995
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35667
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1195
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5995
Składniki
Paprykę, cukinię, marchew i pietruszkę dokładnie myjemy, osuszamy i układamy na blaszce. Czosnek bez obierania układamy obok warzyw. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy ok. 40 min.
Po upieczeniu paprykę nakrywamy folią i odstawiamy do wystudzenia. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy na kawałki. Cukinię przekrawamy wzdłuż i łyżką wyjmujemy miąższ. Czosnek obieramy i wraz z pozostałymi warzywami przekładamy do garnka. Dodajemy obraną ze skórki paprykę i wlewamy olej. Całość zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu ok. 20 min - do czasu aż sok z warzyw odparuje. Doprawiamy do smaku czubrycą, solą i pieprzem. Na koniec całość miksujemy blenderem. Możemy podawać od razu po przygotowaniu lub przełożyć do słoiczków i pasteryzować ok. 15 min.