Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta idealnie sprawdza się na kanapkach, oraz jako dodatek do mięsa.
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 63
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 63
Składniki
Paprykę wymyć, wydrążyć środek. Zmiksować na papkę. Do zmiksowanej papryki dodać chili, cukier, olej, sól, ocet i zagotować 15 min. Czosnek obrać i zmiksować.
Do gotującej się papryki dodać zmiksowany czosnek i koncentrat. Jeszcze raz zmiksować blenderem, aby składniki dobrze się połączyły i wyszła jednolita konsystencja. Po zmiksowaniu dodać liście laurowe i doprowadzić do wrzenia. Skręcić na mały ogień i wlewać do słoików. Zakręcić i odstawić. Nie pasteryzować. Z podanej porcji wychodzi ok. 9 słoiczków po 200 g. Smacznego.