Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta warzywna, przeze mnie nazwana domową pastą rosołową, jest doskonała jako dodatek do zup, sosów, do tych potraw do których dodawaliśmy kupne kostki rosołowe. Tą którą przedstawiam jest swojskiej, domowej produkcji, bez konserwantów, składającej się z naci lubczyku, selera, pietruszki i kilku warzyw oraz ośmiu rodzajów przypraw. Polecam, jest bardzo łatwa w przygotowaniu i przydatna w kuchni.
Składniki
Wszystkie natki i obrane korzenie myjemy i razem z łodygami mielimy maszynką do mięsa.
Wlewamy 100 ml. roztopionego łoju z drobiu, wsypujemy wszystkie przyprawy i dokładnie wszystko mieszamy.
Pomieszaną masą napełniamy słoiczki 100 - 200 ml. Pasteryzujemy 15 minut od zagotowania. Otwarty słoik trzymamy w lodówce.
Jedna czubata łyżka pasty równa jest jednej kostce rosołowej kupionej w sklepie.