Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z buraków to ciekawe urozmaicenie codziennych kanapek. Charakteryzuje się słodkim i głębokim smakiem karmelizowanej cebuli. Buraki świetnie komponują się z fasolą. Odpowiednie połączenie octu, wina, czosnku i przypraw jest wyraziste i bardzo przyjemne. Całość ma kremową konsystencję, która idealnie rozsmarowuje się na kanapkach. To danie idealne dla wegan, ale także osób dbających o linię.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 174
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 375
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1685
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3167
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26647
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 174
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 375
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1685
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3167
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26647
Składniki
W średnim rondlu ugotuj buraki w niewielkiej ilości wody do miękkości, przez ok. 35-40 minut. Zdejmij je z ognia, odcedź i odłóż do ostudzenia. Obierz ze skórki. Pokrój warzywa w kostkę o wielkości ok. 2,5 cm.
Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę i smaż ją przez 8 minut, do zrumienienia. Dołóż czosnek i sól. Kontynuuj smażenie przez kolejne 5 minut lub do karmelizacji cebuli.
Zdejmij patelnię z ognia i wlej ocet balsamiczny oraz ocet ryżowy lub wino. Wymieszaj i odstaw.
Nerkowce zblenduj na gładką masę o konsystencji masła.
Do misy robota kuchennego włóż: zblendowane nerkowce, odcedzoną fasolę, ocet jabłkowy, buraki oraz cebulę. Zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Pastę z buraków podawaj z dodatkiem pieczywa lub krakersów.